Live: Actualiteitsdebat over de hervorming van de kinderbijslag

Afgelopen weekend heeft de Vlaamse regering een akkoord bereikt over de hervorming van de kinderbijslag. Vanaf 2019 krijgen ouders voor elk kind 160 euro. Terwijl kleine gezinnen meer geld krijgen, moeten grote gezinnen en wezen inleveren. Voor kinderen die daarvoor het levenslicht zagen verandert er niets. Het Vlaams Parlement nodigde volgende regeringsleden uit om het debat over deze beslissing te voeren: minister Jo Vandeurzen, minister Hilde Crevits, minister Bart Tommelein en minister-president Geert Bourgeois.

De sprekersvolgorde van het actualiteitsdebat is door het Uitgebreid Bureau als volgt vastgelegd:

  • sp.a
  • Groen
  • N-VA
  • CD&V
  • Open Vld
  • Vlaams Belang

Het aantal actuele vragen wordt als gevolg van dit actuadebat beperkt tot 1 per fractie.

Elke week een actualiteitsdebat

De Vlaamse Regering bereikte tijdens het weekend een akkoord over drie grote dossiers uit het Vlaamse regeerakkoord: de hervorming van de kinderbijslag, van het secundair onderwijs en van de provincies. Vandaag, op 1 juni, houdt de plenaire vergadering een actualiteitsdebat over de voorstellen van de Vlaamse Regering voor de hervorming van de kinderbijslag. Op 8 juni volgt dan het debat over de hervorming van het secundair onderwijs, op 15 juni over de provincies.

U kan het debat over de kinderbijslag op woensdag 1 juni vanaf 14u rechtstreeks, integraal en zonder onderbrekingen of commentaar volgen op ActuaTV (Telenet, kanaal 42). Ook de daaropvolgende debatten worden door ActuaTV live uitgezonden.

Heeft u de live uitzending gemist? Geen probleem. Vanaf 18u kan u kijken naar Studio Parlement met daarin een uitgebreid verslag over het actualiteitsdebat. Joris Vanderpoorten geeft daarbij de nodige duiding en interviewt de parlementsleden en ministers over hun tussenkomsten in de Koepelzaal.

U kan het debat ook live volgen via de webstream van het Vlaams Parlement:

Facebooktwittermail