Live: Actualiteitsdebat over de aangekondigde ‘betonstop’ van Joke Schauvliege

Het Vlaams Parlement zal op woensdag 25 mei, op vraag van de Groenfractie, een actualiteitsdebat organiseren over de voorstellen van minister Joke Schauvliege voor een hertekening van de ruimtelijke ordening in Vlaanderen. Concrete aanleiding vormt de brede aandacht tijdens de laatste dagen voor de zogenaamde betonstop die de minister in het vooruitzicht stelde.

Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, heeft vandaag op verzoek van de Groenfractie en met goedkeuring van de andere politieke fracties, met uitzondering van de Vlaams Belangfractie, beslist om aan de agenda van de plenaire vergadering van woensdag 25 mei een actualiteitsdebat toe te voegen over de voorstellen van minister Joke Schauvliege voor een hertekening van de ruimtelijke ordening in Vlaanderen.

Op basis van de ingediende initiatieven omtrent dit onderwerp (vragen om uitleg en vraag om actuadebat), is de sprekersvolgorde als volgt:

  • N-VA
  • sp.a
  • Groen
  • CD&V
  • Open VLD
  • Vlaams Belang

U kan dit debat op woensdag 25 mei vanaf 14u rechtstreeks, integraal en zonder onderbrekingen of commentaar volgen op ActuaTV (Telenet, kanaal 42).

Vanaf 18u kan u kijken naar Studio Parlement met daarin een uitgebreid verslag over het actualiteitsdebat. Joris Vanderpoorten geeft daarbij de nodige duiding en interviewt de parlementsleden en ministers over hun tussenkomsten in de Koepelzaal.

U kan het debat ook live volgen via de webstream van het Vlaams Parlement:

Facebooktwittermail