Actua-Zuid met André Flahaut

In Actua-Zuid ontvangt Actua-TV op geregelde tijdstippen een Franstalige politicus of goedgeplaatste waarnemer. Met onze gast gaan we op zoek naar de denkbeelden die in Wallonië leven over Vlaanderen.
Wat denken de Waalse politici dat hun Vlaamse collega’s denken. De spits wordt vandaag afgebeten door PS-kop en Kamervoorzitter André Flahaut.
En Flahaut is meteen duidelijk, in Wallonië leeft niet de overtuiging dat er een fundamentele staatshervorming moet komen waarbij ook wordt geraakt aan de fundamenten van de Belgische staat. “Alles gaat nu over de bescherming van de minderheden in dit land. De Franstalige minderheid in België, de Franstalige minderheid in de Brusselse rand maar ook de Nederlandstalige minderheid in Brussel.” aldus de Kamervoorzitter. Volgens Flahaut is de solidariteit tussen de gewesten van alle tijden en kan die keren. “Nu is Wallonië vragende partij, maar binnenkort kan Vlaanderen vragende partij zijn voor de pensioenen.” zo zegt Flahaut. De PS-politicus wijst ook op het economisch succes van Wallonië wat zich bijvoorbeeld vertaalt in, aanzienlijke groeicijfers voor de luchthavens van Luik en Charleroi. Bij de Waalse bevolking stelt Flahaut wel tekenen vast van politieke vermoeidheid. Regelmatig krijgt hij te horen dat politici enkel met zichzelf bezig zijn en dat de politiek weinig doet voor de mensen.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*