Actua-Zorg: een wekelijks televisiemagazine over gezondheid en welzijn

De parlementaire nieuwszender Actua-TV en Zorgnet Vlaanderen, koepelorganisatie van algemene ziekenhuizen, voorzieningen uit de geestelijke gezondheidszorg en de ouderenzorg, slaan de handen in elkaar. Op vrijdag 6 maart lanceren ze Actua-Zorg, een wekelijks televisiemagazine dat een frisse blik wil werpen op innovatieve, kwaliteitsvolle en betaalbare zorg.

De zorgsector zoekt voortdurend naar creatieve oplossingen voor de vele maatschappelijke, demografische en medisch-technische uitdagingen die zich stellen. Actua-Zorg wil deze vaak ambitieuze projecten in de kijker plaatsen. De kernthema’s handelen over wat er beweegt op het vlak van cliëntgerichte zorg, inzet op en vorming van personeel, de financiering van zorg, het gebruik van nieuwe technologieën… De gedrevenheid en het enthousiasme van de directie en de zorgteams zijn de stuwende kracht achter elke reportage.

Een nieuwe ziekenhuisfinanciering, de opvang van geïnterneerden, de zorg voor jongdementerenden, de vermaatschappelijking van de zorg, de beveiliging van patiëntengegevens en de noden van de geestelijke gezondheidszorg. Het is maar een greep uit de thema’s die recent de media haalden. De nuances en diepgang die in de berichtgeving niet altijd aan bod komen, wil Actua-Zorg in uitgebreide studiogesprekken vatten. One-on-one voor delicate en technische onderwerpen, met twee of meer gasten in een groot debat voor thema’s die voor langere tijd de gemoederen beroeren.

Actua-Zorg wil een trendsetter zijn en mee het beleid inspireren. Mooie praktijkvoorbeelden krijgen een plaats in onze reportages. Daarnaast volgen we de actualiteit van heel nabij op en willen we mee wegen op de politieke agenda. Actua-Zorg wil een aantal onderscheiden doelgroepen bereiken: de tv-kijker met belangstelling voor maatschappelijke uitdagingen, de professional die betrokken is bij de zorgsector in de brede zin en de politicus die mee het beleid vorm geeft.

Actua-Zorg is vanaf 6 maart 2015 elke vrijdag te zien op Actua-TV om 18u00 en is daarna te herbekijken in de nieuwscarrousel. De reportages zijn ook te herbekijken via www.actua.tv/zorg of www.youtube.com/zorgnetvlaanderen.

Facebooktwittermail