Actua-TV-kijker beslist mee over winnaar Actua-Talent 2014

Actua-TV lanceert vanaf maandag de negende editie van Actua-Talent, een zoektocht naar journalistiek talent waarbij studenten journalistiek hun werk kunnen tonen op Actua-TV. Nieuw dit jaar is dat de kijker mee kiest wie de winnaar wordt. Elke week kan de kijker van Actua-TV via de rode knop op zijn afstandsbediening kiezen welke inzending volgens hem of haar de beste van de week is. Op basis van hun keuzes gaan vijf inzendingen naar een professionele jury die de ultieme winnaar kiest. De jury dit jaar bestaat uit Ivo Belet (ex-VRT en Europees parlementslid voor CD&V), Siegfried Bracke (ex-VRT en Kamerlid voor N-VA) en Johan Verstreken (ex-VRT en Vlaams parlementslid voor CD&V).

Vanaf 21 juli zendt Actua-TV elke weekdag één eindwerk uit, gekozen uit de beste inzendingen van Thomas More Mechelen, Narafi, HUB (Hogeschool-Universiteit Brussel), Artesis Plantijn, Arteveldehogeschool en Howest (Hogeschool West-Vlaanderen). In totaal zijn er 30 inzendingen.

In het weekend van 30 en 31 augustus kan u het oordeel van de jury bekijken en wordt de winnaar bekendgemaakt. Die winnaar ontvangt een Sony HDR-CX220 Full HD Camcorder, aangeboden door Vianto.

Met de wedstrijd Actua-Talent wil Actua-TV meewerken aan een betere instroom van jonge tv-journalisten in de journalistiek. Vorig jaar ging de eerste prijs naar Annelies Roosen en Lisanne Corijn, twee laatstejaarsstudenten van de bachelor Journalistiek aan Thomas More Mechelen. In hun reportage ‘Beauty and the East’ wordt het schoonheidsideaal in beeld gebracht van de nieuwe generatie jongeren in de Libanese hoofdstad Beiroet.

Actua-Talent, editie 2014, vanaf maandag 21 juli op Actua-TV. Meer informatie vindt u hier.

Facebooktwittermail