Actua-Talent: ‘Naar school met Bednet’ door Kaatje Maertens (NARAFI)

Actua-Talent, dat is een zoektocht naar jonge beloftevolle TV-journalisten.

Het valt de Actua-TV redactie op dat de laatstejaarsstudenten vaak zeer interessante onderwerpen uitkiezen voor hun eindwerken, dat ze in beeld brengen. Het gaat doorgaans om boeiende journalistieke reportages. Maar tegelijkertijd stelt Actua-TV vast dat deze eindwerken nooit het televisiescherm halen en vaak verdwijnen in een stoffige dossierkast.
En daar wil Actua-TV iets aan veranderen. Vanaf eind juli zendt Actua-TV elke dag één eindwerk uit dat gekozen is uit de beste inzendingen van diverse journalistieke opleidingen van Vlaanderen. Vijf Vlaamse hogescholen stuurden dit jaar samen om en bij 30 werken in. De selectie wordt gemaakt in functie van drie criteria: journalistieke impact, originaliteit en technische kwaliteit. Vervolgens kiest de redactie van Actua-TV uit alle inzendingen de vijf beste reportages, rekening houdend met de genoemde criteria. Die reportages worden dan voorgelegd aan een vakjury, bestaande uit Ivo Belet, Mark Demesmaeker, Johan Verstreken en Pol Van Den Driessche.
Na een grondige beraadslaging en voorzien van gefundeerde argumenten zal deze jury beslissen welke drie reportages het hoogst scoren op de verschillende kwaliteitscriteria. Begin september worden de drie winnaars bekend gemaakt. De eindwinnaar ontvangt een handycam recorder.

Actua-Talent wordt mee gesteund door Format C (www.formatc.be).

Vandaag ziet u de talenten van Kaatje Maertens van NARAFI.
De reportage is getiteld ‘Naar school met Bednet’.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*