Actua-Talent: De regionalisering van de Belgische wapenexport

Mocht de Waalse wapenproducent FN Herstal een Rijkste Belg zijn, dan zou hij op nummer 31 in de lijst staan. Zo berekende de website derijkstebelgen.be onlangs nog. FN Herstal, dat trouwens volledig in handen is van het Waals gewest, is goed voor een vermogen van 558,131 miljoen euro. Dit schetst duidelijk het economische belang van wapens en wapenexport over de taalgrens. De regionalisering van de Belgische wapenexport is nu al langer dan een decennium aan de gang. Als afstudeerproject voor de richting journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent gaat Rogier Laureys dieper in op deze materie.

In de wedstrijd Actua-Talent maakt Actua-TV het tiende jaar op rij ruimte voor de eindwerken van beloftevolle, pas afgestudeerde tv-journalisten. De redactie van Actua-TV stuurt de vijf beste eindwerken door naar een professionele jury. Deze vakjury kiest de uiteindelijke winnaar van Actua-Talent 2015.

Stem uw favoriete eindwerk naar de finale. Druk nu op de rode knop en geef uw score. De vijf eindwerken met het meeste aantal stemmen worden voorgelegd aan een professionele jury. Deze vakjury kiest de uiteindelijke winnaar van Actua-Talent 2015.

U kan elke dag een stem uitbrengen. Deelnemen is gratis. Meer info vindt u hier.

Actua-Talent, 28 juli om 18u op ActuaTV. Daarna gedurende 24 uur te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail