Actua-Talent 2014: het oordeel van de jury

De hele zomer lang kon u als kijker de eindwerken van pas afgestudeerde televisiejournalisten bekijken. Via de rode knop kon u ook elk eindwerk een score toekennen. Op basis van die scores selecteerde de redactie van Actua-TV de top vijf. Deze vijf eindwerken worden onderworpen aan de kritische blik van onze vierkoppige vakjury. Zij geven elk apart hun score. Het beste eindwerk krijgt 3 punten. Het tweede beste twee punten en het derde beste 1 punt. De scores van alle juryleden worden samengeteld. Het eindwerk met het meest aantal punten wordt de winnaar van Actua-Talent 2014.

Siegfried Bracke is ons eerste jurylid. Hij begon zijn journalistieke carrière begin jaren tachtig bij de radionieuwsdienst van de toenmalige BRT. Hij werd het gezicht van een aantal actualiteitsprogramma’s van de nieuwsdienst van de VRT, zoals De Zevende Dag en Terzake. Later werd hij hoofdredacteur bij de openbare omroep. In mei 2010 maakte hij zijn overstap naar de politiek bekend. Kort daarna werd hij verkozen als federaal parlementslid van de N-VA. (Beelden van vorig item, eindigen met eedaflegging)

Ivo Belet is ons tweede jurylid. Hij was jarenlang journalist en nieuwslezer van Het Journaal op de openbare omroep. Daarnaast zag u hem als anker voor het duidingsmagazine Terzake op Canvas. Nu is hij al enkele jaren Europarlementslid voor de CD&V. (nieuwe introbeelden opnemen, vorige zijn )

De nummer 3 in onze jury is Pol Van Den Driessche. Hij begon zijn carrière in de media bij de geschreven pers. Later maakte hij de overstap naar VTM, waar hij actief was als politiek analist en politiek hoofdredacteur. Ook in de politiek heeft Van Den Driessche al heel wat watertjes doorzwommen. Zijn verleden bij de Volksunie en de CD&V bracht hem in 2011 bij de N-VA, waar hij aan de slag ging als communicatieadviseur. Een job die hij sinds de verkiezingen van 25 mei combineert met een mandaat als gecoöpteerd senator. (eindigen met beelden eedaflegging)

Johan Verstreken maakt onze jury compleet. Hij verdiende z’n televisiestrepen in de jaren ’80. Hij werkte toen als omroeper op de toenmalige BRT. Later presenteerde hij ook programma’s als “De Muziekdoos” en “Johan en Koko”. Ook het bekende figuurtje van televisiekonijn Hopla heeft hij mee bedacht. Verstreken zit voor de CD&V in het Vlaams parlement sinds 2004. Na de verkiezingen van 25 mei werd hij ook deelstaatsenator.

De aankondiging van de 5 finalisten en de uiteindelijke winnaar kan u bekijken op Actua-TV op zaterdag 30 augustus vanaf 13u. Daarna doorlopend in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail