Actua-Sport: Vande Lanotte strijkt geld op via basket Oostende.

In deze nieuwe aflevering van Actua-Sport schotelen we u opnieuw een grote variatie aan onderwerpen voor. Van de memoires van voetbalcoach Alex Fergusson over de claim van 9 miljoen dollar die Lance Armstrong boven het hoofd hangt tot het verbieden van het gekreun op het tennisveld. Ook federaal minister Johan Vande Lanotte krijgt een sneer van sportkenner Jean-Marie Dedecker, omdat hij via één van zijn bedrijven geld opgestreken zou hebben voor het scouten van nieuwe spelers voor de basketbalclub van Oostende.

Mabuspo

SP.a vice-premier en minister van Economische Zaken Johan Vande Lanotte heeft in 2012 zijn diensten inzake scouting gefactureerd aan basketclub Oostende. Dat zegt Jean-Marie Dedecker in een nieuwe aflevering van Actua-Sport. Dedecker baseert zich daarbij op het likwidatieverslag van Mabuspo, de managementvennootschap van Johan Vande Lanotte. In de balans per 31 juli 2012 van de commanditaire vennootschap Mabuspo staat een handelsvordering van 10.890 euro op BC Oostende vzw en een factuur van 6.000 euro voor scouting opdrachten.

Inter-kabinetten competitie

“Ik erger mij aan de verpolitisering van de sportsponsoring en de bouw van stadions.” zo zegt Dedecker in Actua-Sport. Hij verwijst daarbij naar de tussenkomsten van de Lotto op vraag van Didier Reynders voor Standaard Luik gevolgd door 750.000 euro voor het ‘Lotto Basket Home’, een internaat voor baskettalent naast de Sleuyter Arena in Oostende. Dedecker citeert ook Louis Tobback die de basketcompetitie omschrijft als een ‘inter-kabinetten competitie’. Vorig jaar al richtte SP.a staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez zijn pijlen op het gebruik van managementvennootschappen.

Actua-Sport, maandag 4 november vanaf 19u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in de nieuwslus.

 

Facebooktwittermail