Actua-Sport: Van Snick wijst naar ex-trainer Damiano Martinuzzi

Judoka Charline Van Snick wijst met een beschuldigende vinger naar ‘een persoon uit haar entourage’ die haar opzettelijk cocaïne zou hebben toegediend om haar te saboteren. Dat blijkt uit het verslag van het Internationaal Sportribunaal TAS dat Jean-Marie Dedecker kon inkijken en dat hij toelicht in de 400ste aflevering van Actua-Sport deze week. Opmerkelijk is dat het TAS Van Snick volgt in deze betichting. Volgens ex-judocoach Dedecker is het laatste in deze zaak dan ook nog niet gezegd.

Charline Van Snick testte in augustus vorig jaar positief op cocaïne tijdens het WK judo in Rio de Janeiro, waar ze brons veroverde in de klasse tot 48 kilogram. Van Snick ontkende verboden producten te hebben gebruikt maar ook de tegenexpertise was positief. Daarop maakte de judoka haar zaak aanhangig bij de Internationale Judofederatie (IJF) in Boedapest. De IJF legde echter de maximumstraf op, een schorsing van twee jaar. Die schorsing ging in op 15 oktober 2013. Ook moest ze haar bronzen WK-medaille inleveren. Daarop besliste de 23-jarige Van Snick naar het TAS te stappen. Ze beweerde dat ze het slachtoffer was van sabotage. Eerder al noemde ze haar ex-trainer Damiano Martinuzzi in dat verband. Het TAS volgt haar nu in deze zaak. In België loopt nog een strafrechterlijk onderzoek rond het dossier.

De 400ste aflevering van Actua-Sport met Jean-Marie Dedecker en in presentatie van Rik Lamoral is vandaag nog tot 19 uur te bekijken op Actua-TV.

Facebooktwittermail