Actua-Sport: Van Avermaet grijpt alweer naast podiumplaats

Etixx-Quick Step heeft na een rits ereplaatsen eindelijk een eerste klassieker beet met wereldkampioen Kwiatkowski in de Amstel Gold Race. Maar vooral het falen van BMC blijft nazinderen. Greg Van Avermaet kwam andermaal weer dichtbij, maar opnieuw niet voldoende om te winnen. Hij stond vorige week ook met iets minder fraais in de belangstelling: het dopingonderzoek dat loopt tegen hem. Sportkenner Jean Marie Dedecker denkt er het zijne van. “Waarom maakt Van Avermaet geen gebruik van de equipe aan dokters binnen zijn ploeg en gaat hij naar een huisarts in Rotselaar?”

Ook het voetbal kwam afgelopen week om extra-sportieve reden in het nieuws. De ‘lul van de week’ bij de jeugd van KV Oostende bijvoorbeeld. Of de heisa rond de licentie voor Moeskroen-Péruwelz. “Ik vind het kleingeestig van Cercle Brugge en Lierse dat ze beroep aantekenen tegen de licentie van Moeskroen. Voetbal moet gespeeld worden op de groene mat, niet op de groene tafel.” Verder wordt ook stilgestaan bij de zege van Club Brugge in de topper tegen Anderlecht, de erg knappe prestatie van Formule 1-coureur Stoffel Vandoorne en de amper 19-jarige Jos Verlooy, de jumpingruiter die op een haar na naast het goud greep op het WK in Las Vegas.

Actua-Sport met sportjournalist Rik Lamoral en sportkenner Jean Marie Dedecker. Maandag 20 april om 18u30 op Actua-TV. Daarna doorlopend met Actua-Boeken te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail