Actua-Parlement: Rutten en Crevits botsen tijdens debat over onderwijshervorming

Minister van Onderwijs Hilde Crevits en Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zijn tijdens een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement in de clinch gegaan over de onderwijshervorming.

Rutten wil aanpassingen aan het onderwijsplan dat tijdens de vorige legislatuur werd afgesloten door CD&V, N-VA en sp.a. Nochtans staat de uitvoering van dat plan ook in het huidige regeerakkoord, dat Open Vld wel goedkeurde.

In het Vlaams Parlement is woensdag een debat gehouden over de kwestie. De oppositie wijst op de verdeeldheid binnen de meerderheid. Daarbij richten ze hun pijlen vooral op Rutten, die ze politieke spelletjes en profileringsdrang verwijten. De sp.a, Groen en Vlaams Belang eisen een duidelijk standpunt van de Vlaamse regering.

Minister Crevits op haar beurt voelt zich geschoffeerd door bepaalde uitspraken van Gwendolyn Rutten en raadt de liberale voorzitster aan de teksten uit het regeerakoord te lezen.

ActuaTV zond dit debat woensdagavond integraal en live uit. Kijkers die het debat gemist hebben, kunnen zondag vanaf 18u kijken naar een uitgebreid verslag.

Herbekijk het actualiteitsdebat op ActuaTV, Telenet kanaal 42, zondag vanaf 18u in de nieuwslus.

Facebooktwittermail