Actua-Nieuws: Thyssen wordt bevoegd voor Werk en Sociale Zaken

Marianne Thyssen, onze Belgische Eurocommissaris, weet sinds vanmiddag welke bevoegdheden ze de komende jaren in haar portefeuille heeft. Zoals verwacht sleept onze landgenote en CD&V-boegbeeld een economische post in de wacht: Werk en Sociale Zaken. Belangrijke posten, maar geen topportefeuille, zoals Juncker op voorhand had beloofd. De voorzitter van de Europese Commissie stelde woensdagmiddag zijn voltallige ploeg voor aan de pers.

Met Juncker erbij telt de commissie in totaal 28 leden. De portefeuilles van de Eurocommissarissen zijn te vergelijken met de portefeuilles van gewone ministers, maar dan op Europees niveau. Opvallend: amper 9 onder hen zijn vrouwen. Niet meer, maar ook niet minder dan onder de vorige commissievoorzitter Barroso. Juncker geeft toe dat het niet gemakkelijk was om aan de 9 vrouwelijke commissarissen te geraken.

Marianne Thyssen krijgt in de Europese Commissie de bevoegdheid Werk en Sociale Zaken. Geen topportefeuille, zoals die van Karel De Gucht in de vorige legislatuur, maar toch zegt Thyssen hiermee zeer tevreden te zijn. Juncker geeft tenslotte nog mee dat hij vernieuwingen wil doorvoeren in de werking van de Europese Commissie.

Actua-Nieuws, woensdag 10 september vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail