Actua-Live: Vlaams Parlement sommeert minister-president Geert Bourgeois

Morgen, donderdag 14 augustus, debatteert de Commissie ad hoc van het Vlaams Parlement met de Vlaamse Regering over de financiële toestand van de Vlaamse overheid en de verwachte besparingsmaatregelen. De commissie is samengeroepen op vraag van de verenigde oppositiepartijen SP.a, Groen en Vlaams Belang. De oppositie is verontrust over de verschillende besparingsscenario’s die gelekt werden in de pers.

Naast minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zullen ook de vice-minister-presidenten Annemie Turtelboom (Open VLD) en Hilde Crevits (CD&V) voor de regering aanwezig zijn. De vraag van de oppositie om de commissie samen te roepen werd ultiem goedgekeurd door parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA). Volgens sommigen zet die daarmee een pad in de korf van zijn partijgenoot Bourgeois. Die laatste is immers niet van plan om besparingscijfers vrij te geven voor 22 september, de dag waarop hij voor het parlement zijn zogenaamde septemberverklaring aflegt, en waarmee het politieke jaar officieel wordt ingezet. Maar volgens anderen verschiet de oppositie haar kruit veel te vroeg en zal haar kritiek verloren gaan in de stilte van de zomervakantie.

Actua-Live, donderdag 14 augustus om 14 uur. Daarna krijgt u de hoogtepunten van het debat opnieuw te zien in de nieuwscarrousel.

Facebooktwittermail