Actua-Live: De septemberverklaring 2016 van Geert Bourgeois

Het is een jaarlijkse traditie: op de vierde maandag van september opent Geert Bourgeois, de minister-president van de Vlaamse regering, het parlementaire jaar met de Septemberverklaring. De regering Bourgeois I gaat daarmee het derde jaar van haar regeertermijn in. De Septemberverklaring is een toespraak waarin de minister-president zijn licht laat schijnen op de algemene maatschappelijke situatie en de werkzaamheden rond de begroting voor 2017. Het is meteen ook het officiële startschot van de werkzaamheden van het Vlaams parlement.

Het parlementair jaar wordt geopend op maandag 26 september vanaf 14u. Het programma ziet er als volgt uit:

– Eedaflegging: N-VA’er Jan Hofkens verlaat het parlement, Paul Cordy volgt hem op

– Toespraak door parlementsvoorzitter Jan Peumans

– Septemberverklaring door minister-president Geert Bourgeois

– Aansluitend: uiteenzetting over de begroting voor 2017 (vanuit de Masereelzaal in het Vlaams parlement)

Actua-Live, maandag 26 september vanaf 14u op ActuaTV. Een uitgebreid verslag is maandag vanaf 18u gedurende 24 uur te bekijken in onze nieuwslus.

U kan de integrale zitting ook volgen via de livestream van het Vlaams parlement.
Debat over de Septemberverklaring

Het parlementaire debat over de Septemberverklaring volgt op woensdag 28 september om 10 uur en om 14 uur. U kan ook dit debat rechtstreeks en onverkort volgen op Actua-TV (Telenet, kanaal 42).

Vanaf 18u volgt er dan een uitgebreide samenvatting van het debat, de stemming en een interview met parlementsvoorzitter Jan Peumans in Studio Parlement, ons duidingsmagazine met Joris Vanderpoorten.

Facebooktwittermail