Actua-Live: Koningsfeest 2014

Zaterdag 15 november zendt Actua-TV live vanuit het federale parlement het Koningsfeest uit. Tijdens de burgerlijke ceremonie in het Federaal Parlement staat dit jaar het thema duurzame ontwikkeling centraal.

Siegfried Bracke, voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers, en mevrouw Christine Defraigne, voorzitster van de Senaat, ontvangen door tussenkomst van de provinciegouverneurs een 400-tal genodigden in het Federaal Parlement. Dit gebeurt in aanwezigheid van Koningin Paola, van Prinses Astrid en Prins Lorenz, van Prins Laurent, van senatoren en volksvertegenwoordigers. De provincies werken mee aan de organisatie van dit evenement dat verschillende burgerschapsprojecten over het thema duurzame ontwikkeling in de kijker stelt.

Programma

15.30 u Aankomst van de leden van de Koninklijke Familie. Officiële foto op de eretrap van de Kamer.

15.45 u Ondertekening van de Gulden boeken door de Koninklijke Familie in het halfrond van de Senaat.

16.05 u Plechtigheid in het halfrond van de Kamer. Toespraken door de voorzitters Bracke en Defraigne en eerste minister Michel.

16.55 u Vertolking van de Brabançonne door het Vlaams Radiokoor en van de Europese hymne door de Koninklijke muziekkappel van de Gidsen. Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de geboorte van Adolphe Sax krijgt de saxofoon tijdens de plechtigheid een centrale rol toebedeeld. Saxofonist: Jan Vandemoortele.

17.10 u Receptie in het peristilium en de historische zalen : stands van de provincies met een waaier aan regionale producten. Aanwezigheid van gilden, de hotelscholen Ceria van Brussel, van Saint-Ghislain en Ter Duinen van Koksijde.

Actua-Live, zaterdag 15 november om 15u30 op Actua-TV. Hoogtepunten daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail