Actua-Live: Debat over het energiebeleid van de Vlaamse regering

Afgelopen vrijdag nam Annemie Turtelboom ontslag als viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie na de aanhoudende discussie over de invoering van de Vlaamse energieheffing die al snel de Turteltaks werd genoemd. Tijdens haar afscheidspersconferentie verwees ze naar het dossier van de geplande biomassacentrale in Gent, waarover een beslissing moest worden genomen binnen de Vlaamse Regering. Maandag besliste minister-president Geert Bourgeois met zijn regering onverwacht snel om geen subsidies toe te kennen aan het project in Gent. Dat gebeurde nog voor Bart Tommelein (Open Vld) in functie was als Vlaams minister van Energie.

Het verloop van de uitzending, te volgen vanaf 14u:

1. Eedaflegging regerings- en parlementslid

Na het ontslag van Annemie Turtelboom moet het parlement een nieuwe minister verkiezen. Bart Tommelein legt de eed af als lid van de Vlaamse Regering. Hij wordt opgevolgd door Emmily Talpe als Vlaams volksvertegenwoordiger.

2. Energiebeleid Vlaamse Regering

De plenaire vergadering houdt een actualiteitsdebat over het Vlaamse energiebeleid.

3. Actuele vragen

Wegens de toevoeging van het actualiteitsdebat aan de agenda wordt het vragenuurtje beperkt tot één vraag per politieke fractie.

U kan deze plenaire vergadering rechtstreeks, integraal en zonder onderbrekingen of commentaar volgen op ActuaTV (Telenet, kanaal 42).

Vanaf 18u kan u kijken naar Studio Parlement met daarin een uitgebreid verslag over het actualiteitsdebat. Joris Vanderpoorten geeft daarbij de nodige duiding en interviewt de parlementsleden en ministers over hun tussenkomsten in de Koepelzaal.

U kan het debat ook live volgen via deze webstream:

https://youtu.be/WQLqWmzDfcE

Facebooktwittermail