Actua-Live: Commissievergadering over de gevolgen vluchtelingencrisis voor Vlaanderen

Op vrijdag 11 september organiseert de Commissie Algemeen Beleid en de Commissie Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid in het Vlaams Parlement een gedachtewisseling met de Vlaamse Regering over de aanpak van de vluchtelingenproblematiek in Vlaanderen. Deze commissievergadering is er gekomen op vraag van de Groen-fractie.

Van zodra een vluchteling erkend is als asielzoeker door de federale diensten, is het aan de regionale overheden om hem of haar verder te helpen, omdat het hierbij gaat over Vlaamse bevoegdheden zoals taallessen, onderwijs, inburgering of huisvesting.

De Vlaamse volksvertegenwoordigers willen van de Vlaamse Regering horen welke maatregelen de bevoegde ministers concreet zullen nemen om de gevolgen van de vluchtelingencrisis voor Vlaanderen op te vangen. Voor de Vlaamse Regering zullen de ministers Hilde Crevits, Annemie Turtelboom en Liesbeth Homans deelnemen aan deze gedachtewisseling. Minister-president Geert Bourgeois kan door familiale omstandigheden niet aanwezig zijn op deze vergadering.

Actua-Live: vrijdag 11 september 2015 vanaf 14u.

U kan de vergadering live volgen via

Facebooktwittermail