Actua-Kroonraad: Yves Leterme over de begroting

Terwijl de Wetstraat nog volop nadenkt over de staatshervorming heeft het kabinet van lopende zaken een opmerkelijke begroting voor 2011 uitgedokterd.
Tijd voor een gesprek met ontslagnemend premier Yves Leterme.
De regering van lopende zaken kan geen diepgaande beslissingen nemen inzake de toepassing van de notionele investeringsaftrek. Het systeem zoals het nu bestaat blijft dus ongewijzigd. Wel gaan we goed toezien op de toepassing er van.
Dat zegt ontslagnemend premier Yves Leterme in gesprek met Actua-TV.

Leterme wijst er ook op dat die fiscale aftrek ook zorgt voor het behoud van jobs. Ook de afschaffing van het bankgeheim komt aan bod. De premier stelt dat die nieuwe constructie enkel zal worden gebruikt om grote fiscale fraudedossiers op te sporen en te onderzoeken.
Iedereen moet de wet naleven, aldus Leterme, maar de toepassing van dit nieuwe systeem zal meest resultaat opleveren bij ingewikkelde en zware fraudedossiers. De premier gaat er ook van uit dat het systeem in zijn algemeenheid een afschrikkend effect zal hebben.
Nog volgens Leterme zou het voor geen enkele partij een goede zaak zijn mochten er nu verkiezingen komen. “Ik volg Bart De Wever wanneer die zei begin januari dat er iemand in de cockpit moet zitten om de zaak te besturen. Met goed bestuur maak je ruimte voor de onderhandelaars om een akkoord te bereiken. Ik ben voorstander van een grote staatshervorming, dit land heeft dat nodig. Maar dat kost tijd. En dan moeten de onderhandelaars doelgericht werken.”

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*