Actua-Kroonraad: De verborgen N-VA agenda van de Lange Wapper

Wat drijft N-VA voorzitter Bart De Wever in het dossier van de Lange Wapper? En wie zijn zijn handlangers?
Het is één van de vragen die De Morgen-journalist Walter Pauli aansnijdt in de eerste aflevering van de nieuwe serie Actua-Kroonraad. In Actua-Kroonraad maakt een goedgeplaatst waarnemer elke week een kritische balans op van de politieke actualiteit van de voorbije week. Doorheen de mist der tijden kan de samenstelling van de Kroonraad worden gewijzigd.
De eerste Kroonraad bestaat uit volgende waarnemers:

– Pol Van Den Driessche – Bart De Wever – Walter Pauli – Luckas Van Der Taelen – Eric Van Rompuy – Luc Van der Keelen – Johan Vande Lanotte

Pro memorie. De Kroonraad is in België een raad bestaande uit de ministers, de Ministers van Staat en de Koning. De Koning zit deze raad voor. De Ministers van Staat hebben enkel het recht om de Koning advies te geven. De werkelijke beslissingsmacht ligt bij de Koning en zijn regering. De Kroonraad wordt enkel samengeroepen in tijden van grote crisis. De Kroonraad kwam tot nog toe slechts vijfmaal samen :

– 16 juli 1870 : uitbreken van de Frans-Duitse oorlog; – 2 en 3 augustus 1914 : Duits ultimatum aan België bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog; – 2 mei 1919 : Verdrag van Versailles; – 23 maart 1950 : Koningskwestie; – 18 februari 1960 : Onafhankelijkheid van Belgisch Kongo.

Actua-Kroonraad, zaterdag 19 september 2009, 12u00 op Actua-TV, daarna in carrousel.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*