Actua-Kopstukken met Mieke Vogels (Groen!)

Nadat Actua-TV 100 nieuwe kandidaten voorstelde en terugblikte met politici die het politieke geweld achter zich laten, is het in deze laatste rechte lijn naar de verkiezingen de beurt aan de kopstukken.
In Actua-Kopstukken praten we met uittredende ministers uit de Vlaamse regering, met lijsttrekkers en met politieke kopstukken. Geen verbaal gehakketak waarin we op zoek gaan naar sensatie en confrontatie maar diepgaande gesprekken over de lopende politieke campagne, over de uitdagingen van de nieuwe Vlaamse regering en de persoonlijke ambities van de hoofdrolspelers.
“Ik denk dat elke partij die zichzelf au sérieux neemt, bereid is haar programma waar te maken in een regering, op voorwaarde dat ze voldoende stemmen krijgen van de kiezers. Dat geldt ook voor Groen! En dat zeggen wij vandaag meer dan ooit.”,
zo zegt Groen! voorzitter Mieke Vogels in Actua-Kopstukken. “We zitten in crisistijd en wij hebben een alternatief. Dus we zouden dat graag op een onderhandelingstafel leggen, op voorwaarde dat we nodig zijn, dat de kiezer duidelijk ons alternatief steunt en dat we iets kunnen vastleggen van realisaties in een regeerakkoord. Groen! is nog altijd een partij waarbij de macht ver weg is. Wij moeten niet aan de macht zijn om onze zuil te bedienen. Bij ons primeert nog altijd de macht van het idee. Dus onderhandelen, ja, als de keizer ons een mandaat levert en als dat ook wat oplevert. Het is ons niet om een zetel te doen.”

Actua-Kopstukken, dinsdag 26 mei 2009, 18u00, met Mieke Vogels, Groen!

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*