Actua-Kopstukken met Hilde Crevits (CD&V)

Nadat Actua-TV 100 nieuwe kandidaten voorstelde en terugblikte met politici die het politieke geweld achter zich laten, is het in deze laatste rechte lijn naar de verkiezingen de beurt aan de kopstukken.
In Actua-Kopstukken praten we met uittredende ministers uit de Vlaamse regering, met lijsttrekkers en met politieke kopstukken. Geen verbaal gehakketak waarin we op zoek gaan naar sensatie en confrontatie maar diepgaande gesprekken over de lopende politieke campagne, over de uitdagingen van de nieuwe Vlaamse regering en de persoonlijke ambities van de hoofdrolspelers.
Hilde Crevits, lijsttrekker voor CD&V in West-Vlaanderen over Yves Leterme:

“Als ik samen met Yves op campagne ga, dan zie ik overal bijzonder enthousiaste mensen. Als we in volle zalen binnenkomen, krijgt hij spontaan applaus van op alle banken. West-Vlaanderen houdt van Yves en Yves houdt van West-Vlaanderen.”

– Binnen uw partij hoor ik soms mensen opmerken dat ze bang zijn voor een terugkeer van Yves Leterme.

“Ik denk niet dat je angstig moet zijn. Leterme heeft CD&V grootgemaakt. Hij heeft CD&V naar drie verkiezingsoverwinningen geleid. Nu duwt hij de Europese lijst en de lijst in West-Vlaanderen. Ik denk dat hij een bijzonder waardevol figuur is. Hij heeft ook heel wat moeilijkheden gekend. Zijn hardnekkigheid waarmee hij onderhandelingen gevoerd heeft, is hem niet door iedereen in dank afgenomen. Maar zoals ik hem nu zie functioneren, denk ik dat hij helemaal klaar is om een belangrijke rol te spelen.”

Actua-Kopstukken, donderdag 28 mei 2009, 18u00, met Hilde Crevits (CD&V).

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*