Actua-Kopstukken met Bart Tommelein (Open VLD)

Nadat Actua-TV 100 nieuwe kandidaten voorstelde en terugblikte met politici die het politieke geweld achter zich laten, is het in deze laatste rechte lijn naar de verkiezingen de beurt aan de kopstukken.
In Actua-Kopstukken praten we met uittredende ministers uit de Vlaamse regering, met lijsttrekkers en met politieke kopstukken. Geen verbaal gehakketak waarin we op zoek gaan naar sensatie en confrontatie maar diepgaande gesprekken over de lopende politieke campagne, over de uitdagingen van de nieuwe Vlaamse regering en de persoonlijke ambities van de hoofdrolspelers.
“Ik doe niet mee aan het stoere flamingantisme waarbij we ons op de borst kloppen en in het parlement onuitvoerbare resoluties goedkeuren, dat zegt Open Vld-lijsttrekker voor West-Vlaanderen Bart Tommelein in Actua-Kopstukken. We moeten met een bewuste houding de zaken aanpakken waar we zelf voor bevoegd zijn en desnoods wat meer belangenconflicten inroepen wanneer de federale staat buiten haar boekje gaat, wat vaak gebeurt. Voor de rest moeten we het heel duidelijk maken via een zelfverzekerde en bewuste houding van het Vlaams parlement en de Vlaamse regering dat wij van plan zijn onze bevoegdheden ten volle uit te oefenen. Wij willen effectief homogene bevoegdheden maar om daarbij weer aan de klaagmuur te gaan staan met bedelende handjes, daarvoor bedank ik. We moeten in de praktijk en de feiten tonen wat we willen. Dan volgt de rest.”

Actua-Kopstukken, woensdag 27 mei 2009, 18u00, met Bart Tommelein (Open VLD)

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*