Actua-Flash. Kort politiek nieuws

De politieke pauze van de onderhandelaars voor een nieuwe regering wordt met 3 dagen ingekort. Normaal gezien zouden de 8 onderhandelende partijen pas opnieuw de koppen bij elkaar steken op 22 augustus. Maar nu heeft formateur Di Rupo beslist om volgende vrijdag al samen te komen. Dat komt omdat de juridische dienst van de Kamer verwacht om begin volgende week al klaar te zijn met de wetsvoorstellen over BHV. CD&V-voorzitter Wouter Beke verklaarde gisteren nog dat hij alleen aan de onderhandelingstafel zou plaatsnemen als er eerst over de splitsing van die kieskring zou worden gepraat. De andere partijen lijken het daarmee eens te zijn. Al wijzen Open VLD en MR er wel op dat ook de sociaal economische thema’s dringend aan bod moeten komen.

De Belgische kredietwaardigheid lijkt voorlopig toch niet in het gedrang te komen. Volgens de krant De Morgen hoeft ons land zich daar ondanks de slechte toestand van de wereldeconomie nog geen zorgen over te maken. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde de beoordeling van België recent van ‘stabiel’ naar ‘negatief’, omdat er nog altijd geen volwaardige regering is. Nu blijkt dat dat voor Fitch alleen op lange termijn een probleem vormt. Ook Moody’s en Standard & Poor’s, 2 andere belangrijke ratingbureau’s, lijken het voorlopig niet op ons land gemunt te hebben.

Na 11 rode dagen konden de Europese beurzen gisteren eindelijk nog eens afsluiten met positieve cijfers. En ook vandaag lijken de koersen opnieuw de goede richting uit te gaan. Beleggers reageren positief op de aankondiging van de Amerikaanse centrale bank om de rente nog 2 jaar historisch laag te houden. In Azië sloten de beurzen al af met positieve cijfers. En ook in Europa kiezen de beurzen opnieuw voor winst, met de Bel-20 als koploper.

 

 

 

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*