Actua-Flash. Kort politiek nieuws.

Er komt een einde aan de geheimdoenerij over het lot van Operatie Kelk, het gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Minister van Justitie Stefaan De Clerck heeft met succes zijn gewicht in de schaal geworpen om de fel bekritiseerde omerta over het gevoelige dossier te doorbreken. Het resultaat is dat het Brusselse parket-generaal donderdagvoormiddag de pers zal te woord staan over de pedofiliezaak, vernam De Tijd uit goede bron. Het parket-generaal gaat wel nog overleggen met Wim De Troy, de Brusselse onderzoeksrechter die het dossier in handen heeft. Tot op vandaag is niet bekend wat er moet gebeuren met het onderzoek. Vooral de slachtoffers zijn daar boos om.
‘Er is niets ernstigs aan de hand met Bart De Wever’, zegt zijn woordvoerder nadat de N-VA-voorzitter gisteren onwel werd tijdens de regeringsonderhandelingen. Volgens de partijwoordvoerder was Bart De Wever gewoon heel moe. Hij is niet naar de dokter geweest maar is gewoon vroeg in zijn bed gekropen. Vandaag zou hij alweer de oude zijn. Ondertussen werd ook bekend dat N-VA inzake begeleiding onder meer een beroep doet op VUB-professor Herman Matthijs. Die wordt om raad gevraagd inzake begrotingsdossiers.

Als het aan de Franstalige beleggers ligt, kan er in België gerust een vermogensbelasting komen. Dat blijkt uit de maandelijkse beleggersbarometer van de bank ING. Aan de andere kant van de taalgrens heerst een ander sentiment. Terwijl bij de Franstaligen de groep voorstanders 54 procent telt, is dat bij de Vlamingen maar 35 procent. Overal in het land neemt de weerzin voor een vermogensbelasting wel toe met de leeftijd.

Overigens is er ook een taalverschil inzake het enthousiasme voor een belastingverhoging op spaargeld. Een op de tien Franstalige beleggers vindt die belasting te laag. Bij de Vlamingen is dat maar een op de twintig.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*