Actua-Flash

Kort politiek nieuws op Actua-TV
Wetstratees
Terwijl de formatiegesprekken nog volop verder duren, is het Wetstratees ondertussen al weer verrijkt met vijf nieuwe termen. De krant De Morgen somt ze voor ons op. Volgens Bart De Wever moeten er ‘convergenties’ komen tussen de partijen. Een ‘preformateur’, nog een nieuw woord. Of wat dacht u van een ‘semaine familiale’ voor Joëlle Milquet? En Di Rupo die werkt aan een ‘non paper’. En tot slot moet er een akkoord komen binnen een ‘perimeter’.

Jeugd en milieu
Meer dan driekwart van de Vlaamse jongeren engageert zich om het milieu te verbeteren, bijna de helft engageert zich om de armoede in de wereld aan te pakken. Meisjes engageren zich doorgaans meer dan jongens. Dat blijkt uit een onderzoek van Steunpunt Jeugd dat werd voorgesteld naar aanleiding van de Internationale dag van de Jeugd.
De jongeren liggen vooral wakker van het thema milieu. 75 procent van de jongeren probeert er iets aan te doen,
zoals sorteren en de fiets gebruiken. Jongeren die lid zijn van verenigingen zijn meer geneigd om zich te engageren. Meer dan 93 procent van de jongeren maakt zich zorgen over de armoede in de wereld, bijna 47 procent zet dit om in actie. Problemen die veel media-aandacht krijgen, kunnen ook bij jongeren op veel belangstelling rekenen en brengen hen sneller in actie.
Pakistan en media
Weinig media aandacht is er dan weer voor de overstromingen in Pakistan, te weinig alvast om er een media event van te maken. Er komt voorlopig dan ook geen grootschalige mediacampagne om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Het is op dit moment immers niet duidelijk of zelfs maar de kosten van zo’n campagne zouden worden terugverdiend, verduidelijkt Erik Todts van het Consortium voor Noodhulpsituaties, dat destijds onder meer instond voor Tsunami 1212 en Haïti Lavi.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*