Actua-Expert: Jef Vuchelen: ‘de Bel-20 haalt voor het jaareinde 3000 punten’

Om de begroting rond te krijgen worden allerhande ballonnetjes opgelaten. Jef Vuchelen plukt ze uit de lucht en onderwerpt ze aan een kritische analyse.
Over de Bel-20 doet de professor Economie een boude uitspraak: voor het jaareinde haalt onze beursindex de 3000 punten.
Vuchelen: “Ambtenaren zijn geen soelaas voor begroting” Volgens VUB-professor Jef Vuchelen is een sanering van het ambtenarenkorps geen oplossing om het gat in de begroting te helpen dichten. “Wanneer je die pist wil bewandelen, moet je daar eerst over nadenken en daarna een plan voor uittekenen. Geen van beide is in dit geval gebeurd.” zo zegt Vuchelen in een nieuwe aflevering van Actua-Vuchelen. Door op die manier te werken zal een sanering van de ambtenaren op korte termijn niets opbrengen, dus is het ook geen oplossing voor het huidige begrotingsprobleem. “Het is niet zoiets als een lade die je opentrekt en waar je geld uithaalt.” zo vergelijkt Vuchelen het.

Nog volgens de begrotingsspecialist is het bijna zeker dat de roerende voorheffing op spaargelden zal worden verhoogd, alleen zal dat niet nu gebeuren. Vuchelen: “Wie nu de roerende voorheffing verhoogt, pleegt eigenlijk politieke zelfmoord, zeker nu nog onduidelijk is wanneer er federale verkiezingen volgen. Maar de kans dat die voorheffing wordt opgetrokken, kort na de volgende verkiezingen, dat valt niet uit te sluiten.”

Actua-Vuchelen, zaterdag 10 oktober, om 12u00 op Actua-TV, daarna in carrousel.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*