Actua-Expert: Herman Matthijs over Clinton en de federale verkiezingen van 2019

De Amerikanen trekken pas op 8 november volgend jaar naar de stembus, maar het kiescircus draait nu al op volle toeren. Daarin komt vooral Hillary Clinton naar voor als dé presidentskandidaat van de Democraten. Herman Matthijs, hoogleraar publieke financiën aan de universiteiten van Gent en Brussel, wikt en weegt met Ludwig Verduyn de kansen van ‘grandmother Clinton’. “Het beleid van Obama rond Cuba zal Hillary Clinton electoraal stemmen kosten”.
Dichter bij huis verscheen gisteren een peiling naar het kiesgedrag van de Belg. N-VA verliest daarin wat van zijn pluimen, en aan Franstalige kant zou PS van de troon zijn gestoten door MR als grootste partij in Wallonië. Al 2019 is nog “intergalactisch ver”, en veel zal afhangen van de resultaten van de regeringen op het einde van de rit. “De tax shift wordt de grootste uitdaging van de Zweedse coalitie. En daarbij is 2 miljard peanuts”, weet Matthijs.

Actua-Nieuws, zaterdag 2 mei om 13u op ActuaTV. Daarna doorlopend te bekijken met onze decenniumviering in de nieuwslus.

Facebooktwittermail