Actua-Expert: de rectoren van de Vlaamse universiteiten

Deze week biedt Actua-TV u een exclusieve serie gesprekken aan met de rectoren van de Vlaamse universiteiten.
De serie wordt ingeleid door een interview met Vlaams onderwijsminister Pascal Smet.
Voor Smet mag de taal alvast geen taboe zijn bij de uitwerking van een onderwijsbeleid. Actua-TV maakt van de herfstvakantie gebruik om een serie gesprekken uit te zenden met de rectoren van de Vlaamse universiteiten.
Nog nooit was de instroom van studenten zo groot, nog nooit waren de ambities van de universiteiten zo uitgesproken en nog nooit waren er plotsklaps zo weinig middelen om dat allemaal vorm te geven.
Maar onze gesprekken gaan over meer dan enkel geld.
Wat is de plaats van een universiteit in onze samenleving?
Hoe kunnen we studenten er toe aanzetten buitenlandse ervaring op te doen?
Maar ook, welke voertaal moet er worden gehanteerd in de aula’s ?

Maandag 2 november 2009, 12u00 en daarna in carrousel – Actua-Expert met Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet: “Taal mag geen taboe zijn”

Dinsdag 3 november 2009, 12u00 en daarna in carrousel – Actua-Expert met Paul De Knop, rector van de VUB: “Neem de studenten weg uit Leuven en wat hou je over: een brouwerij.”

Woensdag 4 november 2009, 12u00 en daarna in carrousel – Actua-Expert met Luc De schepper, rector van de Universiteit Hasselt: “We willen jaarlijks 2 spin offs opstarten”.

Donderdag 5 november 2009, 12u00 en daarna in carrousel – Actua-Expert met Mark Waer, rector van de KUL: “Wij komen uit een diepe identiteitscrisis.”

Vrijdag 6 november 2009, 12u00 en daarna in carrousel – Actua-Expert met Paul Van Cauwenberghe, rector van de Universiteit Gent: “Het laatste wat we mogen doen is op onze lauweren rusten.”

Zaterdag 5 november 2009, 12u00 en daarna in carrousel – Actua-Expert, een compilatie van de belangrijkste fragmenten uit de voorbije week.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*