Actua-Exit met Stern Demeulenaere (Open VLD)

In Actua-Exit praten we met ervaren politici die uit de politieke ‘rat race’ stappen en op 7 juni niet deelnemen aan de verkiezingen. Zo treedt ook Open VLD-politica Stern Demeulenaere uit het Vlaams Parlement. In deze Actua-Exit praat ze openhartig over haar afscheid.
Open Vld-Vlaams parlementslid stern Demeulenaere keert haar partij de rug toe en stapt uit de nationale politiek. Demeulenaere is ontgoocheld over het feit dat ze na vijf jaar Vlaams parlement en loyale partijarbeid niet de tweede plaats krijgt op de West-Vlaamse kieslijst maar verwezen is naar de vierde (strijd)plaats.
In Actua-Exit vertelt ze openhartig over de harde kant van het politieke werk.
Over haar beslissing: “Ik krijg veel reacties maar altijd van gewone mensen, nog niet van de partijleiding.”

Over de zaak Dirk Vynck: “Dat ligt me heel zwaar op de maag. Dat iemand zoals ik die zich dagelijks heeft ingezet nooit één aanbod of zelfs maar één woord heeft gekregen, en dat de partij dan verkiest mensen op die manier te kopen, dan begrijpt u da mijn vertrouwen in die partij wel erg laag gevallen is. Het is wraakroepend.”

Over 7 juni: “Ik ga niet stemmen, ik ben bang dat ik iets onverstandig zou doen op 7 juni, ik heb een reis geboekt.”

Over partijpolitiek: “Ooit zal die partij zich moeten beraden over de manier waarop ze dingen wil bereiken. Want op de manier zoals het nu loopt, zal ze zichzelf verliezen.”

Actua-Exit, donderdag 21 mei, 12u00, daarna in carrousel

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*