Actua-Exit met Rudi Daems (Groen!)

In Actua-Exit praat Actua-TV met ervaren politici die uit de politieke ‘rat race’ stappen en op 7 juni niet deelnemen aan de verkiezingen.

Vandaag: Actua-Exit met Rudi Daems (Groen!) Over zijn beslissing om te stoppen: “Mijn keuze lag al vast in december vorig jaar. Ik heb beslist nog één keer in mijn leven professioneel een belangrijke wending te nemen. Ik zit als 20 jaar in het proces van politieke beslissingvorming waarvan 5 jaar in het parlement. Ik wil op mijn 45ste nog een sprong wagen. – En welke richting gaat die sprong uit? Voorlopig in het donker. Ik hoop in september te kunnen kiezen uit een aantal opties.”

Over het feit dat op Mieke Vogels na de hele fractie uit het Vlaams parlement verdwijnt: “Het is geen goede zaak, maar het is ook geen agenda die netjes is voorbereid in de catacomben van de partij. Het is eerder een samenloop van omstandigheden.”

Over de financiële crisis en het zwakke linkse profiel in Vlaanderen: “Ik vind het heel jammer dat progressief Vlaanderen nog altijd in de verdrukking zit. Ik zou het ook heel jammer vinden, en dat heeft niets te maken met onze verhouding, mocht SP.a fel achteruit gaan in de komende campagne.”

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*