Actua-Boeken over het einde van het Zwitsers bankgeheim

“Het Zwitsers bankgeheim is een eindig verhaal”. Da’s het uitgangspunt van Dirk De Wolf, die het boek “Het einde van het Zwitsers bankgeheim” schreef. Daarin schetst hij de democratische oorsprong van het bankgeheim als een systeem waar gewone burgers bescherming zochten tegen opkomende dictaturen tijdens de crisis van de jaren’30. Toegepast op vandaag stelt hij zich de vraag of er nog veel verschil bestaat tussen die regimes uit lang vervlogen tijden en onze huidige politieke leiders die zonder blikken of blozen het Cypriotisch spaargeld confisceren.

Deze aflevering van Actua-Boeken wordt opnieuw uitgezonden op maandag 12 augustus vanaf 18u. Daarna doorlopend te bekijken in de nieuwslus.

Facebooktwittermail

1 Reactie

  1. Kijk geregeld naar de actua-interviews, inclusief de boekbesprekingen, meestal interessant, maar dit viel lelijk tegen. Een gast die niks spontaan te vertellen had. Had meer weg van een mondeling examen, waarbij (school)meester Werner Niemegeers er bijna alles moest uitsleuren om hem nipt met 60 komma nul % het beste te wensen in de toekomst. Zeker geen reclame voor het boek, en liefst niet teveel herhalingen op uw zender. Dergelijke vervelende interviews doen uw zender met een aanzienlijk aantal plaatsen zakken in mijn ‘zaplijst’. Hopelijk volgende week beter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*