Actua-Boeken: Claims Oosterweel kunnen oplopen tot 500 miljoen euro

De Vlaamse regering kijkt aan tegen mogelijke schadeclaims in het Oosterweel dossier van om en bij 500 miljoen euro. Belangrijkste betrokken partij daarbij is het bouwconsortium Noriant dat de realisatie van het initiële plan misliep. Dat zegt Manu Claeys, auteur van het boek ‘Stilstand’, in een nieuwe aflevering van Actua-Boeken.

Volgens Claeys valt de claim die Noriant voorbereidt uiteen in twee delen. Vooreerst is er een gevraagde vergoeding voor gemaakte kosten. Die kan oplopen van 30 tot 50 miljoen euro. Daarnaast komt er een claim voor gederfde winst. “Noriant heeft jarenlang energie geïnvesteerd in het opmaken en warm houden van het dossier richting Oosterweel. Daardoor hebben zij vaak niet kunnen deelnemen aan een aantal andere studieopdrachten en aanbestedingen. Alle betrokken personeel moest immers klaarzitten voor Oosterweel. Het gaat daarbij al snel om een 200-tal mensen in maximale cijfers. Doorgaans wordt daarvoor een bedrag berekend van 10 tot 17 procent van de opdracht. In dit geval kan dat bedrag oplopen tot 475 miljoen euro.”

Deze aflevering van Actua-Boeken wordt opnieuw uitgezonden op donderdag 22 augustus om 18 uur op Actua-TV, daarna te herbekijken in de nieuwslus.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*