De transitie naar Industrie 4.0

Industrie 4.0

De digitale revolutie leidt tot nieuwe manieren van produceren, nieuwe producten en nieuwe zakenmodellen. Dat is Industrie 4.0 in een notendop. Een doorbraak van de principes van Industrie 4.0 hebben vandaag al een belangrijke impact op ons leven en werken. Ook ingenieurs kunnen de transitie naar Industrie 4.0 niet negeren. Ingenieursvereniging IE-net brengt de impact van deze nieuwe industriële revolutie in kaart tijdens een debatavond in het Ingenieurshuis.

Als ingenieursvereniging kan ie-net de transitie naar Industrie 4.0 niet negeren. Hoe dit er zal uitzien en wat dit voor de maatschappij betekent, zelfs binnen een redelijk korte termijn is voor velen nog onduidelijk. Maar we weten dat het zeker een impact heeft op de huidige werknemers en zeker ook bij de toekomstige nood aan kennis, skills en attitudes, naar de vraag naar goed opgeleide ingenieurs, alsook naar het regelgevend kader (privacy en intellectuele eigendom).

Ie-net organiseerde een enquête: “Ingenieursradar industrie 4.0” bij verschillende doelgroepen: bedrijven en ingenieurs. Met deze enquête wil ie-net de impact van industrie 4.0 op ingenieurs en bedrijven in kaart brengen. Maandagavond werden de resultaten van de Ingenieursradar voorgesteld door Nancy Vercammen, algemeen directeur ie-net. Na de voorstelling volgde een debat met een expertenpanel.  Ook het publiek kon participeren aan de hand van enkele stellingen die voorgelegd werden. Moderator van de avond was journalist Guy Janssens.

Actua-Debat, zaterdag 25 november 2017 vanaf 18u op ActuaTV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Herbekijk hier het integrale debat:

Facebooktwittermail