10 jaar Actua-TV

Op 8 april 2005 werden de eerste tv-programma’s van Actua-TV verdeeld over de kabel. Deze 10de verjaardag van de parlementaire nieuwszender werd afgelopen week gevierd in De Schelp, de polyvalente ruimte onder de koepelzaal van het Vlaams Parlement.

Sprekers voor die gelegenheid waren Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (“De besluitvorming in de Wetstraat heeft vaak directe consequenties voor de Dorpsstraat. De regionale zenders vervullen een belangrijke taak als doorgeefluik voor de berichtgeving op dat vlak. Maar de regionale zenders beschikken niet over de financiële middelen om dagelijks een eigen nieuwsjager in te zetten in Brussel. Actua-TV springt voor hen in de bres en vormt zo een haast onmisbare schakel in de doorstroming van Brussels politiek nieuws naar Adinkerke, Kessenich, of even goed naar pakweg Nossegem, amper 12 kilometer hiervandaan.”), Actua-TV hoofdredacteur Ludwig Verduyn (“De wereld van morgen is niet gebaseerd op hiërarchische krachtsverhoudingen zoals die bestonden in de wereld van gisteren.”), Kamervoorzitter Siegfried Bracke (“In 2005 dacht ik dat Actua-TV geen lang leven was beschoren.”) en Vlaams minister-president Geert Bourgeois (“Ik kies graag voor Actua-TV, daar kan ik nog iets uitleggen.”).

Gastspreker was de opiniemaker Joost Vandecasteele die er geen doekjes om wond (“Ik zal mij nooit bekennen tot een politieke partij en het omgekeerde waarschijnlijk ook.”).

Jonas Winterland nam het hele publiek mee in een aantal sterke liedjes. Dit weekend kan u op Actua-TV een uitgebreid verslag bekijken van deze Decenniumviering.

Actua-Decenniumviering, zaterdag 2 mei, 18u00 op Actua-TV, daarna te herbekijken in de nieuwslus.

De viering gemist? Bekijk hier de registratie van het evenement:

Bekijk hier het foto-album:

 

Facebooktwittermail