Steeds meer dakloze jongeren

Daklozen jongeren
Foto: Pixabay

Steeds meer jongeren zijn dakloos. Een kwart van de daklozen vandaag zou zelfs jonger zijn dan 25 jaar. Daarom vraagt het centrum algemeen welzijnswerk of CAW extra aandacht voor deze bevolkingsgroep. Dat schrijft Het Laatste Nieuws na een bevraging bij de grote Vlaamse steden.

Het gaat onder meer om jongeren die uit instellingen komen en geen hulp meer zoeken eens ze meerderjarig zijn. Anderen hebben financiële problemen sinds de crisis en kunnen daarom hun huur niet meer betalen.

Om deze jongeren op te vangen, hebben ze er in Gent veertig bedden bijgeplaatst. “We zien de afgelopen jaren een tendens van jongvolwassenen in onze opvang tussen 18 en 25 jaar”, zegt regiodirecteur Alain Slock van het Centrum Algemeen Welzijnswerk van Gent-Eeklo.

Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche wil van bevoegd minister Jo Vandeurzen weten of hij over cijfers beschikt die gelden voor heel Vlaanderen waaruit men kan afleiden of de situatie in Oost-Vlaanderen zich ook elders voordoet. Heeft de minister een verklaring voor die toch wel opvallende groei binnen die groep jongvolwassenen? Hoe wil minister Vandeurzen omgaan met dat gegeven, en welk gevolg kan hij daaraan geven?

Actua-Commissie (herhaling), dinsdag 25 juli 2017 vanaf 18u30 op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in de nieuwslus.

Facebooktwittermail