Port-au-Prince, zeven dagen na de verwoestende aardbeving

Zeven dagen na de verwoestende aardbeving in Haïti ziet het ernaar uit dat de beloofde hulp eindelijk tot bij de mensen in Port-au-Prince geraakt. De daklozen hokken allemaal samen onder geïmproviseerde kampen, zonder water en sanitaire voorzieningen. Water, voedsel en brandstof zijn nog steeds schaars.
Dokters werken de klok rond om zoveel mogelijk gewonden te helpen en dit doen ze met beperkt materiaal, want veel ziekenhuizen zijn compleet vernietigd door de natuurramp.

Dr. Jacques Lorblaches (Médecins du Monde): ‘Ze zijn allemaal zo. Ze bleven meerdere dagen, sommige onder hen hebben ledematen verloren en proberen in leven te blijven door geïmproviseerde lapmiddelen; zo wachten zij op een operatie. Het is een feit, we kunnen hen niet allemaal tegelijkertijd opereren; we opereren één per één en dat gaat nu eenmaal niet snel’.
De Europese Unie heeft tot op heden 11 miljoen euro geïnvesteerd in de lopende projecten.

Raphael Brigandi (Communicatieverantwoordelijke Humanitaire Hulp – Europese Commissie): ‘Hulp wordt georganiseerd, al de donoren, NGO’s, VN-agentschappen coördineren het gebeuren. De job wordt uitgevoerd. Ik kan dus zeggen dat het er beter uitziet dan gisteren, in die zin dat de hulpverlening gedistribueerd en verleend wordt’.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*