Marlène@Home: Pal Sarkozy

Voor de start haar nieuwe praatprogramma Marlène@Home reist Marlène de Wouters af naar de Franse hoofdstad. Aan de oevers van de Seine wordt ze er ontvangen in het privé-appartement van Pal Sarkozy, de 82-jarige vader van de Franse president.
Het wordt een boeiend en open gesprek over het soms erg turbulente verleden van de man, over zijn liefdes maar ook over zijn ontgoochelingen, en natuurlijk over zijn kinderen. In 1959 verliet Pal Sarkozy zijn vrouw en haar drie kinderen, onder wie de 4-jarige Nicolas. Hij zal daarna nog drie keer trouwen, relaties waaruit ook kinderen ontstaan.
“Ik geef grif toe dat ik geen voorbeeldvader ben geweest, maar ik ben altijd mijn verplichtingen nagekomen”, zegt Pal Sarkozy, “ik heb mijn kinderen nooit in de steek gelaten.” Toch moet de vader van de Nicolas Sarkozy ook zijn deel ontgoochelingen verwerken. In zijn biografie Tant de vie schrijft hij dat zijn kinderen niet zijn geworden wat hij van hen had verwacht. “Het verbaast mij om dat te moeten horen uit de mond van de vader van de presiddent van Frankrijk”, merkt Marlène op. “Het is een eerder sentimentele opmerking”, zo reageert Sarkozy, “ik zou graag hebben dat mijn kinderen dichter bij mij staan.” Toch hoopt hij dat zijn kinderen niet dezelfde fouten zouden maken als hij zelf. “Ik dacht dat ze in het licht van het voorbeeld van hun vader niet dezelfde fouten zouden maken. En toch zijn ze bijna allemaal gescheiden.”
Maar Pal Sarkozy staat ook stil bij de mooie momenten. Zo gunt hij ons een blik op het huwelijk van zijn zoon Nicolas met Carla Bruni. Pal Sarkozy was de enige die er foto’s mocht maken.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*