De neutraliteit van de ambtenaren aan het loket

De N-VA wil symbolen van religieuze, levensbeschouwelijke of politieke aard verbieden voor alle ambtenaren met een loketfunctie. Over die neutraliteit moet op alle niveaus onderhandeld worden met de vorming van de nieuwe regering in 2014. Dat zeggen N-VA Kamerleden Ben Weyts en Siegfried Bracke. Maar Vlaams Belanger, Filip De Winter, vindt dat de N-VA een duidelijk standpunt moet innemen.


Actua-Nieuws, woensdag 29 mei om 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail

2 Reacties

  1. Nuja, lijkt mij logisch dat zij zich zo neutraal mogelijk kleden en sieren op de weg naar en van ‘t werk, op ‘t werk, dus geen levensbeschouwelijke tekens, geen politieke tekens, geen religieuze tekens wanneer dat niet strikt wordt ervaren door het individu als verplicht door zijn of haar religie, (wanneer een moslima een hoofddoek wil dragen zou dat eventueel mogen van mij mits deze niet te groot en breed overkomt en liefst bestaande uit maar een kleur) wat ik ook zou verbieden is een ambtenaar met een speciaal uitziende baard zoals Chriet Titulaer of Wim Offeciers, ambtenaren met allerlei ‘speciallekes’ zoals browpiercings (dit zijn dikwijls geeneens levensbeschouwelijke symbolen, denk ik, maar ‘gewoon’ ‘speciallekes’ tout court) e.d. ambtenaren in Punk – uitrusting, bv. ambtenaren met een T-shirt aan met strepen zowel horizontaal, verticaal, schuin, in minstens 3 kleuren, of wanneer dat nogal opzichtig overkomt.

  2. De reden waarom ik zo streng zou zijn als ik het voor ‘t zeggen had met betrekking van het zo neutraal als mogelijk is overkomen van openbare ambtenaren, (lees o.a. mijn gedachten erover op andere websites van Radio1, Deredactie.be en DeWereldMorgen)want ik zou nog meer verbieden, is dat ik het alternatief dat sommige mensen ervoor opperen een uniform is, en ik vind dat nog (veel) erger!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*