De conclusies van de ministerraad

Op vrijdagochtend schoven de verschillende regeringsleden samen aan tafel voor een nieuwe ministerraad. Na afloop van het overleg stonden premier Di Rupo en de zijnen de pers te woord.

Het overleg duurde niet langer dan een half uur, maar toch werden er verschillende beslissingen genomen en knopen doorgehakt. Zo keurde de regering onder meer twee nieuwe delen goed van het Economische Wetboek, dat nu wordt samengesteld, via de zogenaamde ‘aanbouw wetgeving methode’.

Tijdens de ministerraad werd er een ook een opvolger aangeduid voor Paul Magnette, die  burgemeester van Charleroi wordt. De nog vrij onbekende Jean-Pascal Labille wordt de nieuwe Minister van Overheidsbedrijven. Premier Di Rupo is alvast overtuigd van de capaciteiten van zijn nieuwe minister, maar blijft opvallend mysterieus over de band die ze hebben.

Na deze vrolijke noot volgt ook nieuws van een totaal andere strekking. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bevestigd dat de dinsdag aangekondigde logistieke hulp aan Mali intussen een feit is.

Tot slot sluit staatssecretaries voor Asiel en Migratie Maggie De Block het rijtje af, met een stand van zaken. De verschillende maatregelen die zij het afgelopen jaar heeft getroffen werpen duidelijk hun vruchten af, maar desondanks is de staatssecretaris toch niet helemaal tevreden met haar verwezenlijkingen.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*