Actua-Live: Hoorzitting veiligheid en (de)radicalisering

Het Vlaams Parlement heeft een tijdelijke commissie opgericht voor de bestrijding van gewelddadig radicalisme. Tot het zomerreces zal deze commissie alle aspecten van deze problematiek behandelen via hoorzittingen, de bespreking van de conceptnota van de Vlaamse Regering, resoluties, etc. De leden van de commissie houden morgen, maandag 19 januari, een hoorzitting over veiligheid en (de)radicalisering met André Vandoren, directeur van het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD), met Lieven Pauwels, professor criminologie bij de Ugent, met Anissa Akhandaf, deradicaliseringsambtenaar van de stad Antwerpen, en met Jessika Soors, deradicaliseringsambtenaar van de stad Vilvoorde. De commissie kan beslissen de vergaderingen of gedeelten van de vergaderingen besloten te houden.

Actua-TV brengt de commissie morgen live en ononderbroken op antenne. Ook de volgende commissiezittingen zullen live door Actua-TV worden uitgezonden.

Actua-Live, maandag 19 januari om 14 uur: Commissie voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering, Vlaams Parlement

Facebooktwittermail