Actua-Live: Commissie bestrijding gewelddadige radicalisering stelt resolutie voor

Naar aanleiding van de problematiek van religieuze radicalisering, het vertrek van vele Syriëstrijders en de aanslagen en de terreurdreiging in diverse steden in binnen- en buitenland werd in het Vlaams parlement een ad hoc commissie opgericht  ‘voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering’. Welzijnswerkers, criminologen, politicologen, medewerkers van OCAD, radicaliseringsambtenaren, ouders van Syriëstrijders, mensen uit het onderwijsveld … getuigden voor de commissie tijdens 5 hoorzittingen.

De leden van de commissie hebben veel geleerd uit die getuigenissen. Dat alles leidde, over de grenzen van meerderheid en oppositie heen, tot een aantal concrete beleidsaanbevelingen. Die maatregelen zijn nu gebundeld in een resolutie. Morgen licht de commissie die resolutie toe tijdens een persconferentie. De commissie ‘voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering’ zal daarbij vertegenwoordigd zijn door Nadia Sminate (N-VA), voorzitter, Ward Kennes (CD&V), verslaggever, Jo De Ro (Open VLD), Elisabeth Meuleman (Groen, ondervoorzitter) en Caroline Gennez (sp.a).

Actua-TV zendt die persconferentie om 12 uur live, integraal en zonder onderbrekingen uit. Vanaf 18 uur kan u een uitgebreid verslag herbekijken in de nieuwslus.

Daarnaast is de commissie ook online live te volgen via een webstream:

https://youtu.be/L_Vd5A6hi2I

 

Actua-Live, Commissie radicalisering, dinsdag 19 mei 2015, 12u00, vanaf 18u00 in de nieuwslus.

Facebooktwittermail