Actua-Kopstukken met Jean-Marie Dedecker (LDD)

Nadat Actua-TV 100 nieuwe kandidaten voorstelde en terugblikte met politici die het politieke geweld achter zich laten, is het in deze laatste rechte lijn naar de verkiezingen de beurt aan de kopstukken.
In Actua-Kopstukken praten we met uittredende ministers uit de Vlaamse regering, met lijsttrekkers en met politieke kopstukken. Geen verbaal gehakketak waarin we op zoek gaan naar sensatie en confrontatie maar diepgaande gesprekken over de lopende politieke campagne, over de uitdagingen van de nieuwe Vlaamse regering en de persoonlijke ambities van de hoofdrolspelers.
“In het Europees parlement moeten we een fractie kiezen, we worden daar een stuk opgevrijd. Bij de liberale fractie ELD is er verzet van de Open Vld waar Annemie Neyts daar openlijk voor lobbyt en dat terwijl wij wel gevraagd worden. Ik ga uit de biecht spreken, de ELD heeft gezegd: “Jullie zijn welkom maar je kan geen kritiek geven op je zusterpartij in eigen land.” Dat kan ik niet doen natuurlijk, ik kan moeilijk hier in de oppositie zitten en geen kritiek geven op de liberale partij. Maar wij worden gevraagd, bijvoorbeeld door Dave Cameron, die wellicht de nieuwe premier van Groot-Brittannië wordt en die een nieuwe fractie vormt in het Europees parlement, die vraagt aan ons om bij hem te komen. Wij hebben geweigerd aan te sluiten bij de Ierse eurosceptici. Maar ik doe daar nog allemaal niet aan mee. Dat is precies hetzelfde als ze hier al coalities aan het maken zijn. We moeten eerst verkozenen hebben.”
Donderdag 4 juni 2009, 18 uur: Jean-Marie Dedecker in Actua-Kopstukken.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*