Actua-Fitness met Jean-Marie Dedecker (LDD)

Gezondheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Preventie en een gezonde levensstijl zijn politieke prioriteiten in ons maatschappelijk bestel. Sportpromotie voor alle lagen van de samenleving, van brede ontspanning tot topsport, het is de inzet van politieke keuzes. In Actua-Fitness snijdt Actua-TV deze problematiek aan met concrete praktijkvoorbeelden.
Benieuwd? Klik op ‘lees meer …’ en kijk naar de trailer! Politici zijn als beleidsmakers dagelijks bezig met gezondheid en preventie. Anderzijds worden ze dagelijks geconfronteerd met hun eigen agenda en levensstijl. Dat zorgt er voor dat ze zelf niet altijd kunnen nakomen wat ze voor de samenleving bepleiten.
Actua-Fitness confronteert politici met sport en ontspanning en ten dele met zichzelf. In een gesprek wordt dieper ingegaan op sportbeleving en sportbeleid. Daarna gaat de politicus zelf sporten. Samen met ex-topsportster en tweevoudig judowereldkampioen Gella Vandecaveye wordt eerst licht opgewarmd waarbij Gella op eigen wijze peilt naar de conditie en dat onder meer via vragen met een eigen invalshoek. Daarna gaat Gella samen met de politicus en onder begeleiding van Jelle Niesten, personal trainer van Passage-Fitness, een aantal oefeningen uitvoeren die fysiek uitbreken uit de dagelijkse sleur.
In totaal komen er 13 afleveringen van Actua-Fitness. Alle afleveringen zijn na uitzending opvraagbaar in Actua +, de video-on-demand service van Actua-TV.
Zondag 31 mei, 18u00, Actua-Fitness met Jean-Marie Dedecker

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*