Actua-Zorg

Actua-Zorg: Een wekelijks televisie-magazine over de zorg- en gezondheidssector.


De zorgsector zoekt voortdurend naar creatieve oplossingen voor de vele maatschappelijke, demografische en medisch-technische uitdagingen die zich stellen. Actua-Zorg wil deze vaak ambitieuze projecten in de kijker plaatsen. De kernthema’s handelen over wat er beweegt op het vlak van cliëntgerichte zorg, inzet op en vorming van personeel, de financiering van zorg, het gebruik van nieuwe technologieën… De gedrevenheid en het enthousiasme van de directie en de zorgteams zijn de stuwende kracht achter elke reportage.

Een nieuwe ziekenhuisfinanciering, de opvang van geïnterneerden, de zorg voor jongdementerenden, de vermaatschappelijking van de zorg, de beveiliging van patiëntengegevens en de noden van de geestelijke gezondheidszorg. Het is maar een greep uit de thema’s die recent de media haalden. De nuances en diepgang die in de berichtgeving niet altijd aan bod komen, wil Actua-Zorg in uitgebreide studiogesprekken vatten. One-on-one voor delicate en technische onderwerpen, met twee of meer gasten in een groot debat voor thema’s die voor langere tijd de gemoederen beroeren.

Actua-Zorg wil een trendsetter zijn en mee het beleid inspireren. Mooie praktijkvoorbeelden krijgen een plaats in onze reportages. Daarnaast volgen we de actualiteit van heel nabij op en willen we mee wegen op de politieke agenda. Actua-Zorg wil een aantal onderscheiden doelgroepen bereiken: de tv-kijker met belangstelling voor maatschappelijke uitdagingen, de professional die betrokken is bij de zorgsector in de brede zin en de politicus die mee het beleid vorm geeft.

Wanneer?

Vanaf 6 maart, elke vrijdag om 18 uur op ActuaTV, daarna 24 uur lang te herbekijken in de nieuwslus.

Video:

 

Presentatie:

Actua-Zorg: Programmafiche

 

Actua-Zorg is een co-productie van ActuaTV en

Facebooktwittermail