Ciné Public 2013

Een absolute must voor filmliefhebbers!

Op 16 maart organiseert het Centrum voor Beeldexpressie voor de derde keer het gratis kortfilmfestival Ciné Public, in de zalen van de Gentse Studio Skoop. Ciné Public wil films die getuigen van kwaliteit, originaliteit en creativiteit, die vaak de weg niet vinden naar andere kortfilmfestivals, in de kijker zetten en richt zich op alle niet-professionele en semiprofessionele cineasten.

Een hele dag lang kan je gratis en voor niks genieten van een kwaliteitsvolle selectie kortfilms van de 21 laureaten uit deze editie. Maar Ciné Public is meer dan filmvertoningen alleen! Zo voorzien we ook ruimte voor interviews met enkele deelnemende cineasten, onder leiding van niemand minder dan Roel Van Bambost. Sam Roggen zal op zijn beurt dan weer het aanwezige publiek onderdompelen in het werk van Wes Anderson. Tot slot mogen we ook Tom Van Avermaet ontvangen, die met zijn film ‘Dood van een schaduw’ een Oscarnominatie in de wacht sleepte en onlangs een contract ondertekende bij ‘Creative Artists Agency’, één van Hollywoods meest befaamde talent agencies. Niet alleen zullen we zijn film vertonen, maar we voorzien ook een interview, waarbij het publiek vragen mag stellen. Alle interviews zijn bovendien live te volgen!

Voor geselecteerde cineasten die graag wat feedback willen op hun werk, voorzien we dan weer juryfeedbackmomenten en voor het grote publiek zijn er scenariobabbels met een ervaren scenarist. Wie meer wil weten over het Centrum voor Beeldexpressie, het aanspreekpunt voor iedereen die (nog) niet-professioneel bezig is met fotografie, film of multimedia, kan langskomen op onze infostand. Uiteraard is ook iedereen ’s avonds welkom op de prijsuitreiking en receptie in Studio Skoop, waarbij we klinken op de winnaars!

Graag nodigen we jou uit op deze derde editie van Ciné Public 2013, om te genieten van een dag vol filmplezier en nog veel meer…

Waar en wanneer?

Zaterdag 16 maart 2013

09.45 u. – 23 u.

Studio Skoop

Sint-Annaplein 63

9000 Gent

Meer info?

Bekijk hier de flyer.

Bekijk hier het volledige programma.

Facebooktwittermail